www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Új arcok – Vesztergombi Dalma

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

661011
MaMa553
TegnapTegnap792
A hétenA héten4895
A hónapbanA hónapban17866
ÖsszesenÖsszesen661011
Bejelentkezett 0
Vendégek 24


Új arcok – Vesztergombi Dalma Nyomtatás E-mail
2018. január 05. péntek

Ez a téli időszak sem telhet el úgy, hogy ne igazolna játékost az Eszterházy KESC felnőtt együttese, ezért a Szentendréről érkező, balkezes, jobbszélső Vesztergombi Dalma bemutatása sem maradhat el.


- Először is üdv a csapatban! Azt javaslom, egyből csapjunk bele a közepébe, hogyan jött ennek a szezon közti váltásnak a lehetősége?

- Hogy röviden válaszoljak, meg is lepett a dolog, meg nem is – felelt honlapunk kérdésére az Eszterházy KESC legújabb szerzeménye, Vesztergombi Dalma. – Volt bennem egy váltási szándék, mert Szentendrén nem a pozíciómban játszottam, és nem is kaptam annyi játéklehetőséget, mint amennyit szerettem volna. Ebből a szempontból abszolút terítéken volt, hogy esetlegesen máshol folytatom pályafutásomat, és ezek alapján kapóra is jött az egri lehetőség. Megmondom őszintén, az meglepett, hogy rögtön jött is egy lehetőség, pláne, hogy itt, Egerben.

- Azt már tudjuk rólad, hogy balkezes játékos vagy, és, hogy a jobb szél a posztod, de mi az ezen kívül, amit még el lehet mondani rólad?

- Talán a legfontosabb, hogy már kilencéves korom óta kézilabdázom. A Vasas utánpótlásában kezdtem el a játékot, az ASI-ban, ahol körülbelül öt-hat évet húztam le. Nem is akartam elmenni onnan, csak az edzőm váltott, elment Szentendrére, és úgy döntöttünk a komplett csapattal, hogy mi is követjük a trénert. Aztán ő később továbbállt, de én maradtam ott és innen is lettem először ifjúsági, majd junior válogatott, valamint NB I-es játékos. Ezt követően aztán a Győr fiókcsapatához, a Veszprémhez kerültem.

- Akkor te még játszottál is élvonalbeli kézilabdázóként az Eger ellen?

- Olyannyira, hogy életem legelső első osztályú mérkőzését pontosan itt játszottam, a Leányka úton.

- Milyen kicsi a világ! A veszprémi időszak azonban nem tartott sokáig, hiszen maga az egyesület sem élt hosszú életet az élvonalban…

- Igen, egy egész jó kis együttesbe csöppentem, ahol csapattársam volt többek között Tóth Gabriella, Planéta Szimonetta, és Róth Kálmán irányította a szakmai munkát. Aztán, amikor átvitték a csapatot Mosonmagyaróvárra, akkor ott is játszottam. Ezek után Vácon is végig csináltam egy felkészülést, és eltöltöttem egy kevés időt, de ez igazából nem egy jól sikerült periódusa a pályafutásomnak, ezért váltottam is, és úgy kerültem a szintén első osztályú Budaörs gárdájához. Összességében három szezont töltöttem az NB I-ben, mielőtt eddigi állomáshelyemre, Szentendrére nem kerültem.

- Az eddig elmondottak alapján nem a szentendrei időszakod jelentette a csúcsot. Mondhatni, hogy most ismét elindultál a felfelé vezető úton?

- Azt el kell mondanom, hogy ebben az időszakban fejeztem be az iskolát, és emiatt nekem nagyon fontos volt, hogy a játék mellett ezzel is tudtam foglalkozni. Egyébként is szerettem ott játszani, mert Gróz Jánossal nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki, sokat foglalkozott velem. Engem pedig soha nem érdekeltek a körülmények, mert én abban hiszek, hogyha dolgozom, és céljaim vannak, amiért mindent megteszek, akkor el tudok jutni oda, ahová szeretnék. Ez a jelenlegi történet is egy jó példa, és jó alátámasztása ennek a gondolatnak.

- Mindezek alapján mi a rövid, és hosszú távú célod azzal, hogy most Egerben kézilabdázol?

- Rövidtávon az a célom, hogy minél előbb be tudjak illeszkedni a csapatba, vagyis, hogy a játékom beilleszthető legyen. Olyan alapember szeretnék lenni, akire lehet számítani, és aki eredményes tud lenni ebben a mezőnyben. Hosszú távon mindenféleképpen vissza szeretnék térni az NB I-be. Próbálok tovább építkezni, nem akarom feladni, sőt! Úgy érzem, most indul el valami, ami nagyon jó, és hosszútávon kifizető dolog lesz a játék és az eredmények szempontjából.

- Mi az, ami még motivált abban, hogy Egerbe igazolj?

- Több dolog is, de elsősorban talán Debre Viktor személye. Tudni kell rólam, hogy én nagyon edzőfüggő játékos vagyok, fontos, hogy meg legyen az összhang. Nem ismertem egyébként őt korábban személyesen, de az eddigiek alapján is úgy gondolom, hogy mindkettőnk elképzelései egyeznek. Ez a dolog tehát eléggé motivált, emellett pedig fontosnak tartottam azt is, hogy egy olyan társaságban játsszak, ahol az kerül a pályára, aki tesz érte, és megérdemli, ahol a sportérték számít, nem pedig más tényező. Szimpatikus volt továbbá a lányok egységes megjelenése, mert amikor játszottunk egymás ellen az őszi szezonban, ez egyből szembetűnt. Mindent összevetve, úgy gondolom, ez egy nagyon jó váltás lesz a karrieremben, és bízom benne, egyéni, és csapatszinten is sikeres tavasz elé nézhetek.

Fenyves Balázs, 2018.01.05.
(Archív FOTO)

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80