www.websportaruhaz.hu
fb_ikon fb_ikon
Kezdőoldal Félévértékelő interjú Debre Viktorral

2017/2018

H.
CSAPAT
 P
1.
EKESC
 22 (+85)
2.
Szeged KKSE
 20 (+90)
3.
Kispest
 20 (+80)
4.
SZISE
 19 (+57)
5.
Orosháza
 19 (+57)
6.
Göd
 18 (+47)
7.
Hajdúnánás
 12 (-6)
8.
Pénzügyőr
 12 (-11)
9.
B'újváros
 11 (-27)
10.
H'vásárhely
 10 (-47)
11.
Szentendre
 8 (-18)
12.
Nyíradony
 6 (-57)
13.
K. Szeged SE
 5 (-121)
14.
Gyömrő
 0 (-129)

Góllövők

1. Sári B. 99 gól
2. Iván E. 81 gól
3. Buzsáki N. 68 gól
4. Petrovics G. 43 gól
5. Hanczvikkel Zs. 24 gól
6. Bocsi Sz. 19 gól
7. Kobela T. 17 gól
8. Nyakó R. 15 gól
9. Molnár N. 9 gól
10. Kovács F. 6 gól
11. Sepsi R. 2 gól
Muhari A. 2 gól
Majoros V. 2 gól
12. Deák D. 0 gól
Győrffy A. 0 gól
Leiner B. 0 gól
 
  

Látogatók

661009
MaMa551
TegnapTegnap792
A hétenA héten4893
A hónapbanA hónapban17864
ÖsszesenÖsszesen661009
Bejelentkezett 0
Vendégek 22


Félévértékelő interjú Debre Viktorral Nyomtatás E-mail
2017. december 18. hétfő

Tizenhárom bajnoki mérkőzés után élen áll az NB I/B keleti csoportjában szereplő Eszterházy KESC, ami remek őszi szezont hirdet. Az indulás nehézségeiről, a csapattá válásról, az egyre jobb teljesítményről, egyszóval, sok mindenre kitértünk az egriek mesterénél.


- Szinte napra pontosan fél éve kezdődött el a közös munka Debre Viktor és az Eszterházy KESC felnőtt csapata között, és amiért pont a bajnokság felénél tartunk, elsőként azt kérdezném meg tőled, mennyire sikerült megvalósítani mindazt, amit eddig elterveztél, kvázi, mennyire kerek eddig a történet?

- Szerintem, nagyon kerek lett, legalábbis, ahogyan féltávnál állunk, mindenképpen – válaszolt honlapunk kérdésére az Eszterházy KESC felnőtt csapatának vezetőedzője, Debre Viktor. – Igazából nem nagyon voltak előítéleteim, pedig nem ismertem az együttest, sőt, a női mezőnyt sem, úgyhogy felépítettem magamnak egy tervet és annak mentén próbáltam végigdolgozni ezt a fél évet. Úgy gondolom, hogy rengeteg munka van mögöttünk, úgyhogy végülis azt kaptam, amire számítottam. Mindenki dolgozott keményen, ezzel nem is volt gond, sokkal inkább azzal, hogy rengeteg kishitű játékosom volt.

- Volt?

- Talán már csak volt, bár biztosan van még egy-kettő, de ebben vitathatatlanul sikerült előrelépni. Jobban bíznak magukban a játékosok, jobban bíznak egymásban is, és ez az eredményekben is egyértelműen meglátszik.

- A kézilabda edzői feladatkör mellett, ezek szerint egyfajta hittérítő missziót is el kellett látnod?

- Az az igazság, hogy azért ez így nem igaz, mert én nem vagyok az a lelkizős típus. Nem is ez a dolgom, és én mindig azt mondom, hogy a hitet a tudással együtt lehet megszerezni. Amikor sokat dolgozol, és még többet gyakorolsz, akkor magabiztossá válsz. Majd hogyha magabiztossá válsz, akkor valószínű, hogy a hited is meg fog nőni, mert elhiszed, hogy amit csinálsz, az jó, és képes vagy rá hogy megtedd, amit kell. Tehát úgy gondolom, hogy ez a legfontosabb dolog, és ebben nagyon sokat léptünk előre.

- Meglehetősen érdekes őszt tudhatunk a hátunk mögött, és emiatt érdekes nagyon a tabella is. Hogyha az első hat helyezettet nézzük, és azt, hogy ezen klubok közül aligha a miénk a legerősebb keret, és a legnagyobb büdzsé, akkor lehet azt mondani, hogy pontosan az iménti szavaid miatt lehetett kompenzálni minden esetleges hátrányt?

- Igen, mert egységesnek, és fegyelmezetnek éreztem magunkat, ami nagyon fontos dolog a mai kézilabdában. Ebben rengeteget léptünk előre. Ahogy mondod, nem nekünk van a legjobb csapatunk, mégis, az, hogy mi vagyunk az elsők, azt kell mondjam, megérdemelt, mert mindenki ellen játszani kellett, és ebben az első körben mi voltunk a legjobbak. Csak két meccset veszítettünk el, igaz, hogy azt is itthon, de pontosan olyan ellenfelekkel szemben véreztünk el, akiktől előzetesen is úgy ítéltem meg, ki lehet kapni. A többieket viszont legyőztük, idegenben veretlenek vagyunk, ami egy nagyon fontos dolog. Örülök ennek az első helynek. Tudom, hogy nem ez a realitás, de én úgy gondolom, hogy a fegyelmezettségünknek köszönhetően, tényleg nem érdemtelenül állunk mi a legjobban.

- A bajnokság feléig mi szereztük a legtöbb pontot, és ez mindenképp egy fontos határ a szezonban. Tisztában vagyunk a célkitűzéssel, ezért lehet, hogy nem helyénvaló a kérdés, de felteszem. Mennyire rakhat plusz terhet a lányokra az, hogy őszi bajnokként vághatnak neki a tavasznak?

- Álmodozni mindig lehet, a realitás pedig más dolog. De hát miért is ne álmodozhatnánk? Megteremtettük magunknak ennek a lehetőségét. Az én olvasatomban egy sportolónak mindig úgy kell kimennie a pályára, hogy mindig nyerni akar. Én is így gondolkodom, és szerencsére a lányok is. Persze, ez nem mindig sikerül, de úgy kell nekimenni, hogy nincs rajtunk teher. Az első öt hely valamelyikének megszerzése a cél. Ennek a lehetőségét azt gondolom, remekül megteremtettük ősszel, most pedig lehet teher nélkül tovább játszani. Nem elvárás tőlünk a bajnoki cím, de az megint más kérdés, hogy miért is ne szeretnénk megtartani az előnyünket?!

- Hogyha tovább boncolgatjuk az őszt, mi volt ennek a félévnek a legpozitívabb momentuma?

- Rengeteg pozitív dolgot vettem észre, eleve a lányok hozzáállásával kezdve, mert azért voltak itt belső harcok. Idegenkedtek a játékosok ettől a fajta munkától, ami valahol természetes, de aztán pillanatok alatt beálltak a sorba és utána már látták, hogy ez működik. Na, ehhez kell az, hogy legyen eredmény, mert, ha látják, hogy működik, akkor onnantól még inkább beletesznek mindent. Szóval konkrét választ nem is tudnék erre a kérdésre adni, csak azt, hogy tényleg rengeteg, rengeteg pozitívumot éltem meg.

- És negatívumot?

- Nehéz erről beszélni egy ilyen jól sikerült félévet követően. Igazi negatívum nem nagyon ért, legfeljebb az a két hazai vesztes meccsünk, amikor nem hittünk magunkban, ami aztán rendesen oda is vágott nekünk. Rosszabbra számítottam, de sokkal többet kaptam.

- Ismerve téged, a hétfő esti utolsó idei edzés után, de alighanem már előtte is összeállt a fejedben a tavasz, abban a tekintetben, hogy mik azok a dolgok, amiket még ki kell javítani, hogy a tabella elején maradjunk…

- A képlet egyszerű, amire ugyanis felépítettük ezt az egészet, egy nagyon jól működő védekezést, ennek továbbra is így kell majd funkcionálnia. A kapusteljesítményről nem is beszélve. Elől kellene egy kicsit masszívabbá tenni a teljesítményt, mert amit játszunk, azt már mindenki elsajátította magának, és ez mindig csak jobban fog menni szerintem. Különösebb változtatásokat nem tervezek, azon az úton kell tovább menni, amelyiken eddig is jártunk, ezt szeretnénk tartani továbbra is.

- A lányok most már a régóta várt pihenőjüket töltik, utolsó kérdésem már csak az, hogy meddig, és hogyan néz ki a téli felkészülésetek?

- Január 3-án reggel kezdünk el újra edzeni, addig pihenőt kapnak a lányok. Pontosan egy hónapunk lesz az első bajnoki mérkőzésünkig. Nem is adtam senkinek házi feladatot, pontosabban annyit mondtam, hogy egy kilónál többet nem szedhetnek magukra, mert azt utána nagyon nehéz lesz leverni róluk. Ennyi az egész, pihenjenek, szórakozzanak, most van itt ennek az ideje, főleg, hogy jönnek az ünnepek. Ilyenkor mindenkinek az a legjobb, ha feltöltődik, hogy aztán január elején megújult erővel nekivághassunk a munkának.

Fenyves Balázs, 2017.12.20.
(FOTO: Kakuk Dániel, archív)

 

Főtámogatóink:

base_qa_pic_file_9c6f18e32a6ab0a6b459dc220c196dfe    sportiskola                             
  Erimalogo_shick_r_460x80